Jelenleg főként az építő- és vegyiparban érdekelt a japán Asahi Kasei nevű vállalkozás, amely 2025-ig szeretne nagy méretű autóipari beszállító lenni. Úgy gondolták, megfelelő hírverés lesz, ha rögtön egy saját autóval állnak elő, amelyet a GLM nevű céggel közösen valósítottak meg.

Az AKXY név az „Asahi Kasei X You”-ból ered, és egy háromszemélyes szabadidő-kupé (négy embernek is van hely, de az anyósülés helyére inkább egy óriási monitort szereltek), amelynek utasterébe sirályszárnyas ajtókon keresztül lehet bejutni. A felépítmény 4685 mm hosszú, 1813 mm széles és 1562 mm magas, a 235/45 R 20 méretű abroncsok különlegessége, hogy az Asahi Kasei által kifejlesztett fenntartható forrásból származó nylonszálakból készítették a szövetet.

Azon kívül, hogy önjáró haladásra is képes az AKXY, nem sokat árultak el a technikáról, például a kerekeket hajtó villanymotorok teljesítménye vagy éppen a számuk sem ismert.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!