Mindössze 394 darab Porsche 356 1500 Super Cabriolet-t gyártottak 1954-ben, ezek közül az egyiket találták meg most egy pajtában, meglehetősen leromlott állapotban. Ez azonban nem riasztotta el az érdeklődőket, akik nyolcvanezer dollár fölé vitték a leütési árat.

Mit kap ennyi pénzért a vásárló? Először is egy, az autó eredetiségét bizonyító okiratot a Porschétól, amely szerint még a gyári motor és váltó van az autóban. Ezen felül azonban nem sok mindent, ugyanis igen hányatott sorsa volt az autónak. Majdnem teljesen felemésztette a karosszériát a rozsda, az utastér csak nyomokban létezik, a mechanika a több évtizedes pihenő alatt beállt.

Azonban az autó különlegessége – a 394 autó többsége a normál, 44 lóerős motort kapta, nem az itt használt, 72 lóerőset – úgy látszik megér több mint 18 millió forintnyi összeget új tulajdonosának, és minden bizonnyal egy-két éven belül teljesen újjáépítve látjuk majd viszont az autót.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!