A Volvo Cars minden tekintetben csökkenteni akarja a környezeti lábnyomát, ennek keretében közölték, hogy 2025-re az autókban felhasznált műanyagok 25% származik majd újrahasznosított forrásból. Elméletileg az ügyfelek semmi változást nem érzékelnek majd ebből a váltásból, amelyet egy Volvo XC60 T8-assal demonstrálnak, amelyben már az újfajta műanyagokat használták fel az utastérben.

Kinézetre és tapintásra minden marad a régi, a kardánalagút borítása azonban már nem használt halászhálókból és kötelekből készült. A padlószőnyeg PET-palackokból és ruhagyárakban kidobott gyapjúdarabokból szövik, az ülések kárpitjához szintén PET-műanyag szálakat használtak. A motorháztető alatti szigetelés alapanyaga a már elhasznált autóülésekből származó hab.

A Volvo Cars mérnökei a beszállítókkal közösen gondolkoznak azon, mely területeken használhatnak újrahasznosított forrásból származó műanyagokat, nehezíti a dolgot, hogy nem csak az anyaggal szemben vannak elvárások, de az alapanyagnak is megfelelő mennyiségben kell jelen lennie ahhoz, hogy világszerte tudják azt használni a gyárakban.