Jelenleg havonta mintegy 20-25 ezer kilométert tesznek meg a Szemem Fénye Alapítvány mentőautói, nemcsak Baranyában, a Dél-Dunántúlon, hanem sokszor az egész országban. Az onkológiai kezelésekre szállított kis betegek egyedi utazási körülményeket igényelnek, amit az alapítvány e célra kialakított autói biztosítani tudnak. A gyermekeknek és családjaiknak több esetben a betegség mellett a nehéz anyagi helyzettel is meg kell küzdeniük, így másként nem tudják megoldani a heti háromszori utazást.

A Szemem Fénye Alapítvány Volkswagen T5-ös gépkocsija az utóbbi hónapokban két autó feladatait látta el, mert a szervezet másik mentőautója jelenleg is szervizben áll. A megnövekedett terhelés miatt vált szükségessé a csere, hogy még időben megelőzhető legyen a nagyobb költségű javítás, vagy egy esetleges hosszabb leállás. Utóbbi nem csak az ellátást veszélyeztetné, hanem a kezelést igénylő gyerekek életét is. Az alapítvány keres tehát olyan szervizt, ahol a fékbetétet és a szerelést adományként megkapnák. Szponzor jelentkezését is örömmel fogadják, akinek anyagi támogatásával a fékbetét megvásárlása és cseréje megvalósítható lenne. A felajánlásokat a Szemem Fénye Alapítvány betegszállítását szervező szolgálatvezetőjével lehet egyeztetni a 72/415-420-as telefonszámon vagy a szallitas@szememfenye.hu e-mail címen.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!