Az elmúlt egy évben a police.hu adatai alapján egy halálos és három súlyos buszbaleset történt Baranyában. Ebből az egyik éppen most hétvégén, amikor egy menetrendszerinti járat az árokba borult Erdősmárok és Székelyszabar között. Ugyan nem Baranyában történt, de pécsi érintettjei is voltak a győri női kosárlabdacsapat tragikus balesetének. Bár a statisztikák alapján évente mindössze néhány ilyen esetre kerül sor, ha bekövetkezik, sokszor sérülést és olykor sajnos halálos áldozatot is követel.

A győri női kosárlabda csapat tragikus balesete, illetve a Székelyszabar közelében árokba borult busz kapcsán felmerült a kérdés, milyen biztonsági intézkedések betartására kötelezik a buszos társaságokat.

Felkerestük az ügyben a számos helyi, helyközi és külföldi járatot működtető Volánbusz Zrt.-t, a cég azonban arra hivatkozva, hogy társaság nem érintett az utóbbi időszakok baleseteiben, nem kívánt nyilatkozni.

A buszokat is számos teszt alá vetik egy-egy típus bevezetése előtt A buszokat is számos teszt alá vetik egy-egy típus bevezetése előtt

Készséges volt viszont a szintén nagy járműparkkal rendelkező Pannon Volán Zrt., ahol kérdésünkre, hogy hány buszban lehet például biztonsági öv, elmondták: a legújabb beszerzésű-, illetve távolsági, országos vonalon közlekedő autóbuszaikra már jellemző a biztonsági övvel való felszereltség, a régiekre azonban nem.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!