2005 óta foglalkozik professzionálisan autós rekordok gyűjtésével Rainer Zietlow, aki most a Volkswagen segítségével beállította a villanyautók magassági rekordját. Saniago de Chile-ból indult a szériaállapotú Volkswagen ID.4 GTX, a kísérőautó egy Amarok pickup volt, az út során pedig azokra az Enel X Way fali töltődobozokra hagyatkoztak, amelyet még 2020-ban telepítettek nagyjából 300 km-ként a motorkerékpáros „The Long Way Up” túra számára.

A bolíviai Cerro Uturuncu vulkán csúcsa közelében egészen 1996-ig működött egy kénbánya, azóta turisztikai célokra használják a hegy oldalában lévő földutat, annyi nehezítés volt, hogy a koronavírus-járvány miatt az utóbbi két évben egyáltalán nem tartották karban azt, a rekordkísérlettel meg kellett várni egy komolyan útrekonstrukciót 5000 méter magasságában.

Május 18-án, miután kedvező időjárást jeleztek előre, reggel 7-kor útra kelt a kis csapat. 4 óra 20 perccel később ért az út végére, egészen pontosan 5816 méteres magasságba az ID.4 GTX, amit két hitelesített GPS-helyzetmeghatározó is bizonyít, így a Guinness nekik adta a villanyautó magassági rekordot. Rainer Zietlow hagyományosan az SOS Gyermekfalukat támogatja rekordkísérletei során, ez alkalommal a bolíviai La Paz-ban lévő SOS Gyermekfalut választotta.