Csaknem három hónapja keresi a Suzuki az ország legjobb hölgysofőrjét. A versenybe Kozármislenytől Komáromig, Szombathelytől Nyíregyházáig összesen 3285 hölgysofőr nevezett: ennyien regisztráltak, és tették próbára tudásukat a Suzuki márkakereskedéseiben országszerte. A legfiatalabb nevező épphogy betöltötte a tizennyolcat, a legidősebb 1940-ben született. A selejtezőből 88 hölgysofőr került a hétvégi döntőbe.

A versenyt Zsámbékon, a drivingcamp nemrég átadott, modern vezetéstechnikai pályáin rendezték, ahol három fordulóban előbb 46, majd 12 fősre szűkült a mezőny, hogy aztán a legjobbak egy mindent eldöntő futamban mérjék össze tudásukat. Az első két futamban a versenyzők kikerülési, szlalom-, tolatási és parkolási feladatokat oldottak meg, továbbá áthajtottak a rántópadon és az azt követő csúszós felületen is. Ez utóbbinál a kocsi farát egy gép dobja meg, a sofőr feladata pedig az, hogy a megfaroló járművet mielőbb egyenesbe hozza. A döntő futamba jutott tizenkét hölgysofőr végül egy lassítókkal tűzdelt „országúti” pályán döntötte el az elsőség kérdését.

Az esemény megnyitóján Teruo Katakawa, a Magyar Suzuki Zrt. kereskedelmi divízióvezetője úgy fogalmazott, hogy a társaság a verseny megrendezésével szeretné eloszlatni azokat az előítéleteket, amelyekkel a gyengébbik nem képviselői naponta találkoznak a médiában és az utakon egyaránt. „Úgy gondoljuk, hogy ezek az előítéletek nemcsak igaztalanok, de veszélyesek is. A magyar utakon a női vezetőkkel szemben férfitársaik gyakran türelmetlenek, kioktatók, sőt olykor agresszívek is, ez pedig kifejezetten balesetveszélyes. A Magyar Suzuki Zrt. ezzel a rendezvénysorozattal ország-világ előtt megmutatja, hogy a nők semmivel sem rosszabb sofőrök a férfiaknál” – mondta megnyitójában a Suzuki divízióvezetője.

A győztes 36 éves, sokáig autóval ingázott Magyarország és Németország között, az utóbbi fél évben azonban alig mozdul ki Szombathelyről, mert utolsó éves a Georgikon turizmus–vendéglátás szakán, államvizsgájára készül. „Jelenleg egy Mazdát, olykor egy régi Suzuki Swiftet hajtok. Mindkettő hosszabb a Splashnél, ami különösen a hosszú, kanyargós tolatásban volt szokatlan. Pedig igyekeztem felkészülni a versenyre: éltem a lehetőséggel, a Sipos Autóház parkolójában gyakoroltam egy Splashsel. Persze ott csak négy bója volt az itteni több százzal szemben” – nyilatkozta a győztes, akinek jutalma egy vadonatúj Suzuki Splash.

Második helyen Kremniczki Enikő végzett, aki a debreceni Limuzin Autóházból jutott a döntőbe. Az első futamot fölényesen nyerte, és a rántópados számban is az élen végzett holtversenyben, de a döntőben néhány másodperccel lemaradt Judit mögött. Jutalma egy 250 ezer forintos benzinkártya lett. A harmadik helyen befutó budapesti Szauberer Nikolett egy drivingcampbe szóló, 50 ezer forint értékű élményautózási utalvánnyal lett gazdagabb.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!