Magyarországon is népszerű autó volt a Chevrolet Cruze, amely jó ár/érték arányával, és a modellfrissítést követően már praktikus végződésekkel hódított. Európából ugyan kivonult ez a márka, de egészen mostanáig tovább gyártották ezt az autót, amelyet valójában most, a második generáció érkezésével se váltanak le.

Kínában Cavalier néven mutattak be egy „új” Chevrolet kompakt lépcsős hátú autót, az azonban nem más, mint egy változatlan műszaki alapon felépített, az aktuális márkaarculathoz jobban illeszkedő karosszéria. Ráadásként nemhogy többet, de egyenesen 10 százalékkal kevesebbet kérnek ezért az autóért a Távol-Keleten, mégpedig azért, mert a második generációs Cruze fölfelé mozdult el a piacon (turbómotor, gazdagabb felszereltség), így keletkezett egy űr a kínálatban, amit az újrahasznosítással szüntetnek meg.

Az is hozzájárul a kedvező árazáshoz, hogy valójában megszűnt a választék, mindössze alap- vagy közepes felszereltség létezik, no meg színválasztás, egyébként csak egyféle, 1,5 literes 110 lóerős benzinmotorral (Kínában korábban ezt kapta a Cruze) és 5 fokozatú, kézi kapcsolású váltóval kínálják a Cavaliert. Nem várható, hogy ez az autó máshol is megjelenik, hiszen a Cruze többi piacán egyszerűen piacra dobták a nagyobb utódot.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!