Az autózásban a „tökéletesség keresését” zászlajára tűző Rolls-Royce a Goodyear Eagle NCT 5 EMT defekttűrő technológiájú gumiabroncsokat választotta Phantom nevű modelljéhez. Az első kerekekre 255/50 R 21, míg a hátsó kerekekre 285/45 R 21 méretű gumiabroncsok kerülnek.

Az új Rolls-Royce Phantom hat méter hosszú és több mint 2,5 tonna súlyú. Ezt a luxusmonstrumot 460 lóerős V12-es motorja 5,9 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órás sebességre. A defekttűrő gumikkal felszerelt gépjármű mind a négy gumiabroncsának egyidejű defektje után is megőrzi kormányozhatóságát, és legfeljebb 80 km/órás sebességgel autózva akár 80 kilométert is biztonságosan meg lehet tenni vele. Így még haza lehet autózni vele, vagy el lehet jutni a szervizbe.

A Goodyear innovatív defektmentes technológiája a piacon a lehető legbiztonságosabb megoldást nyújtja. A Goodyear 1992 óta gyártja defekttűrő, úgynevezett EMT (Megnövelt Mozgásképességű Technológiájú) gumiabroncsait, amelyek hagyományos kerekekre szerelhetőek. Az azóta továbbfejlesztett defekttűrő technológia lényege, hogy a gumiabroncsok különleges módon megerősített oldalfallal készülnek, amelyek akkor is stabilitást adnak, amikor a gumiabroncsokból már teljesen elszökött a légnyomás. Az ilyen abronccsal szerelt gépkocsik defekt után is megőrzik kormányozhatóságukat. Éppen ezért, a defektmentes technológiájú abroncsokkal felszerelt gépjárműveket beépített jelzőrendszerrel látják el gyárilag, amely figyelmeztet a nyomásvesztésre.

A Rolls-Royce Phantomra szánt Eagle NCT 5 EMT abroncsokat a Goodyear németországi Fuldában található gyárában készítik.