Idő kérdése volt csak, mikor jelenti be a Toyota a Proace City és Proace modelljeinek frissítését, hiszen a gyártó Stellantis a maga részéről már 2 héttel ezelőtt megtette azt. A japán cég esetén a befalazott homlok és az óriási méretű alsó légbeömlő jelenti a változást, illetve az, hogy immár a legnagyobb, 3,5 tonnás össztömegű haszonjárművet is kínálják Proace Max néven.

A már piacon lévő testvérmodelljeihez (Citroën Jumper, Fiat Ducato, Opel Movano, Peugeot Boxer) hasonlóan 2 tengelytávolsággal, 3 hosszal, 3 magassággal, egy- vagy háromirányú billenőplatós konfigurációban is elérhető, beleértve az opcionális alvázas, platós és Crew Cab elrendezést két üléssorral. A dízelmotor alternatívájaként akkumulátoros-elektromos hajtás választható a Toyota Proace Max esetén, utóbbi 420 km-es szabványos hatótávolságot kínál. A Proace City és Proace akkumulátoros-elektromos változatánál szoftveres optimalizálás jóvoltából pár km-rel nő az elektromos hatótávolság.

A Toyota Hilux pickup 2024 elejétől lesz elérhető a 48 voltos lágyhibrid hajtással, ami jobb gázreakciókat és alacsonyabb fogyasztást is ígér változatlan 1 tonnás terhelhetőség és 3,5 tonnás vontatási képesség mellett. Egyes Toyota márkakereskedésekben Professional központokat hoznak létre, ahol személyre szabott haszonjárműveket, pénzügyi- és biztosítási szolgáltatásokat is nyújtanak az ügyfeleknek.