Október 18-án érkezik a Gran Turismo játék 6. kiadása, erre készítették el a Peugeot mérnökei a virtuálisan létező szuperautójuk, az L500 R HYbrid továbbfejlesztett változatát, az L750 R HYbrid Vision Gran Turismo könnyebb és erősebb a korábbinál.

Továbbra is karbon-vázat képzelnek alapnak a Peugeot és a Peugeot Sport mérnökei, azonban a hibrid hajtásban szerephez jutó virtuális benzinmotort továbbfejlesztették, annak teljesítménye már 580 lóerő, leszabályozási fordulata 10 000/perc, a villanymotor változatlanul 170 lóerős; a rendszerteljesítmény immár 750 lóerő. Folyadékhűtésű lítium-ion akku tárolja és adja le az elektromos energiát, a váltó 7 fokozatú szekvenciális egység, amelyet az erőforrásokkal együtt a hátsó tengelyre építenek.

Négy darab karbon-kerámia fék lassítja az autót, az elöl-hátul független felfüggesztés magasságát az elektronika szabályozza, az ígéretek szerint egyedülálló – virtuális – vezetési élményt ígérnek a fejlesztők. Mivel ezúttal versenyautóról van szó, megszabadultak az egyébként is használhatatlan kényelmi berendezésektől, így az L750 R HYbrid 175 kg-mal könnyebb az L500 R HYbridnél, 825 kg-ot nyom.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!