Hamarosan leváltja a Renault a Lagunát, de most egy kicsit módosítottak az autó megjelenését annak érdekében, hogy a hátralévő durván másfél év alatt is állja a versenyt a vetélytársakkal.

A megjelenés változása leginkább az első lökhárító átalakítását jelenti, rengeteg a króm, felszereltségtől függően van LED-es nappali menetfény is, no és a legújabb divatnak/márkaarculatnak megfelelő felniket is ott találjuk a kerékjáratokban. Az utastérben a kárpitok mellett még a fejegységek változtak, a Collection 2013 már a legújabb navigációval/R-Link fejegységgel is választható.

A motorkínálat nincs újdonság: benzinmotorként a 2,0 literes négyhengeres van szívó (140 LE) és turbó (180 LE) változatban, dízelként az 1,5-ös (110 LE), a 2,0 literes (130, 150 LE és 175 LE) és a kupéban a 3,0 literes, V6-os (240 LE) választható. Az alapváltozatok kivételével alapfelszerelés a 4Control összkerék-kormányzás, az 1,5-ös és a legerősebb 2,0 literes dCi pedig akár EDC dupla kuplungos váltóval is kérhető. A Renault Laguna Collection 2013 júniustól már Magyarországon is megvásárolható lesz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!