Manapság a kompromisszumoktól és karosszériától mentes Atom nevű sportkocsiról ismert a brit Ariel márka, eredetileg ez egy motorkerékpár-készítő vállalkozás neve volt 1902-1970 között, mielőtt beleolvadt a BSA-ba. Hamarosan újra élvezhetik a kétkerekű Arieleket a tehetős rajongók, hiszen bemutatkozott az új Ace motorkerékpár.

Sikerült az autók jellegzetes megjelenését adó alumínium térvázat itt is megvalósítani, amelyet karbon takarólemezekkel egészítenek ki ott, ahol az elengedhetetlen. No meg ahol azt az ügyfél kéri, a meztelen sportgéptől a kényelmes cruiserig mindent meg tud valósítani a gyár. Nem csoda, szigorúan manufakturális módszerekkel készítik majd a kétkerekűeket, jövőre indul majd a sorozatgyártás, évi 100-150 darab a terv.

Ahogy az autónál, úgy a kétkerekűnél is a Honda a technikai partner, egy 1237 köbcentis V4-es kerül a vázba 175 lóerő/131 Nm teljesítménnyel, a váltók közül már lehet választani: hatfokozatú kézi kapcsolású vagy dupla kuplungos dolgozik. Kétféle felfüggesztés, három benzintank-méret, három ülésmagasság és három tengelytávolság kombinációjából állíthatják össze az ügyfelek a saját gépüket, és akkor ott van még ugye a megjelenés kérdése.

A Goodwood FOS-on mutatkozik be az Ariel Ace, amelynek jövőre indul a sorozatgyártása, a legolcsóbb darabokért 20 000 fontot (7,67 millió Ft) kell majd fizetni. Ezért a pénzért egy, a 100 km/órás tempót 3,4 másodperc alatt elérő, 265 km/h végsebességű egyedi motorkerékpárt kap az ember.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!