Nem kommunikálják, de megpróbálták szabadidő-autós irányba elvinni a Kia Carens egyterű megjelenését. Erre egyébként alig utal valami, épp csak az, hogy az első- és a hátsó lökhárító is kapott egy kályhaezüst betétet.

Legnagyobb változás az új első lökhárító, amelynek részeként megnövelték a hűtőrács méretét és sportosabb megjelenésűre cserélték a betétjét. Átalakították a ködlámpa körüli részt is, az itt lévő világítóegység egy nagy méretű, fekete műanyaglap közepén helyezkedik el. Természetesen újak a felnik, és megváltoztatták a hátsó lámpák fényképét is. A műszerfalhoz se nyúltak érdemben, épp csak a fejegységet cserélték le a legújabb darabra, és a családi autótól kissé szokatlan módon karbon-mintájú díszbetét is kérhető.

Műszakilag nincs változás, hazájában továbbra is két motorral kínálják, a 2,0 literes benzines 6 fokozatú kézi kapcsolású vagy automatikus, az 1,7 literes dízel 7 fokozatú dupla kuplungos váltóval létezik. Európában várhatóan a Párizsi Autószalonon debütál a felfrissített megjelenésű Kia Carens, forgalmazása pedig nem sokkal később indul.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!