Egy meglévő autóból épített speciális járműnél a munka nagy része azzal telik, hogy a gyár emberei eldöntsék: pontosan milyen autót építsenek. A Nissan most megszabadult ettől a gondtól, hiszen az Armada (egyes piacokon Patrol) néven forgalmazott terepjáróból készített Mountain Patrol nevű tanulmánynál a közösségi média oldalakon lehetett megszavazni az egyes részleteket.

LIVE Debut of the Nissan Armada #MountainPatrol

Közzétette: Nissan Trucks – 2018. május 16.

Az 5,6 literes, 390 lóerős V8-as motorhoz nem nyúltak – terepezéskor fontos a megbízhatóság, amit a gyári állapot garantál –, egyébként semmi nem maradt a gyári. Megemelték a hasmagasságot, bütykös gumikat és strapabíró lökhárítókat szereltek fel, és csörlő is van vész esetére. A csomagtérben kihúzható tárolórendszert helyeztek el, az utastérbe jutott hűtődoboz és néhány praktikus tároló.

Arra az esetre, ha a természetben autózónak megtetszik egy adott helyszín, nyugodtan ott éjszakázhat, hiszen a tetőn egy négyszemélyes autósátrat helyeztek el. A Nissan Armada Mountain Patrol az Overland Expo WEST kiállításon debütál, és ezt követően is hasonló rendezvényeken haknizik majd az idei év folyamán.