A Semmering Schnellstrassén haladt Bécsújhely irányába a fehér színű McLaren 650S Spider, amely a reklámmatricázásból ítélve a bécsi kereskedés tesztautója – a weboldalon 800 km-t futott használt autóként hirdetnek egy ugyanilyen autót, igaz, fényképek nélkül.

A baleset körülményeiről annyi ismert, hogy az autó szombat délután az Eselstein- és a Grasberg-alagút közötti, a Schottwien völgy fölött átívelő viaduktra ért ki, amikor a hirtelen nedves útpályán a sofőr elvesztette uralmát a kocsi fölött. Megpördülés közben, még mindig nagy tempóval haladva a szalagkorlátba ütközött a McLaren 650S Spider.

Nem tudni, milyen súlyosan sérült meg a sofőr, de kórházba szállították. A 650 lóerős motorral hajtott sportkocsi orra alaposan összetört, a tűzoltók daruval emelték a roncsot egy teherautóra. Remélhetőleg nincs nagy baja a vezetőnek, de ránézésre – gazdasági – totálkáros lett a minimális futásteljesítményű autó. Ennél nagyobb gondot okozhat, hogy a Denzel McLaren szalonjába látogató érdeklődők nem tudják kipróbálni a 650S modellt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!