A Toyota a koronavírus miatti helyzetre való tekintettel azonban a személyes szalonlátogatás helyett online megoldásokat kínál a potenciális vásárlók számára, amelyek segítségével kényelmesen és biztonságosan tájékozódhatnak a Toyota modellekről, és a megrendeléstől a kiszállításig lebonyolítható a teljes autóvásárlási folyamat, egyedül az átadáskor történik fizikai kapcsolat.
A Toyota Online bemutatótermében megtekinthetőek a legfrissebb újdonságok (köztük az új Corolla Trek és Corolla GR Sport, a Proace City és Proace City Verso) és a legnépszerűbb modellek, vagy épp az aktuális ajánlatok (mint például jelenlegi No.1 hybrid ajánlat). A későbbiekben a tervek szerint az év további részében érkező új Toyota modellek, például a vadonatúj Yaris, vagy épp a vadonatúj RAV4 Plug-in Hybrid is felkerül majd a kínálatba. A kiválasztott modellről akár részletes online videóbemutatót is tartanak a kiválasztott Toyota márkakereskedés munkatársai, akik munkaidőben akár fél órán belül felveszik a kapcsolatot az érdeklődő ügyféllel. Amennyiben vevőszerződés születik, ez futárszolgálat segítségével történik kiküldésre, majd az autó megérkeztekor az átadásra is sor kerülhet az ügyfél otthonában, megkímélve őt a kimozdulás feladatától/kockázatától.

A Toyota márkakereskedések illetve márkaszervizek a jelenlegi előírásoknak megfelelően rövidített nyitvatartással, de továbbra is fogadják az ügyfeleket, elsősorban a halaszthatatlan javítási és/vagy karbantartási igények kielégítése céljából. A kijárási korlátozásban a rendelet 3.§ p. pontja értelmében a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyásakor alapos indoknak számít a gépjármű- és kerékpárszerviz, a mezőgazdasági és erdészeti gépek és berendezések javításával kapcsolatos szolgáltatások igénybevétele. A Toyota szakszervizek így továbbra is azért dolgoznak, hogy ügyfeleik biztonságos autózás mellett őrizhessék meg mobilitásukat a segítségnyújtáshoz vagy a munkavégzéshez, a nyitva tartási idővel és az érkezés időpontjával kapcsolatosan ugyanakkor érdemes előre egyeztetni a kiválasztott márkakereskedésben dolgozó munkatársakkal.