Minden egyes Trabanttal, amit megment az ember, több marad az utókornak, állítja Ulrich Tamás, aki ennek fényében barátaival együtt, évekkel ezelőtt megalapította a Trabant-kedvelők barátainak a közösségét. Idővel elkezdtek gondolkodni azon, hogyan lehetne még jobban összefogni a társaságot. Vid Péterrel, Lajos Róberttel és a többi hasonszőrűvel fogtak össze, és mivel Székesfehérváron még nem volt sem Trabant-klub, sem csoport, ezért amatőr klubot szerveztek. Az utóbbi években Pátkán rendszeresen találkoztunk velük, ahol kedves színfoltjai lettek a település rendezvényeinek.

A csapat kedden annak is bizonyságát adta, hogy nem áll távol tőlük a szociális érzékenység sem. Nagy Zoltán elmondta: nem kevesebb, mint 63 mikuláscsomagot és külön ajándékokat állítottak össze.
– Hatalmas köszönet az összegyűlt támogatásért, amiből meg tudtunk venni a csomagokat és még két porszívót is az intézmények számára – mondta Zoltán. – Ezen felül egyik társunk vásárolt még egy mikrohullámú sütőt is, egy másik trabantos pedig öt bevásárlókocsit töltött meg az anyaotthon számára.

Egy közösség, amely a hagyományőrzés mellett fontosnak tartja a szociális érzékenységet is
Fotós: Fehér Gábor / FMH

A trabantosok egyike, Máté Mikulásnak öltözött és társaival közel száz gyermeket látogatott meg december 6-án, kedden a megyeszékhelyen. Meglepték és reményeik szerint boldoggá tették ajándékcsomagjaikkal a gyerekek napját, a sok Trabant kivilágítva csalt mosolyt a középkorú, vagy annál is idősebb fehérváriak arcára. A trabantosok a sóstói stadion parkolójában találkoztak ma délután, aztán a Szent Kristóf Ház, majd a székesfehérvári anyaotthon gyermekeivel találkoztak, szaloncukrot osztottak az Alba Plaza közelében lévő murvás parkolóban, majd azt követően indultak el a Befogadlak Baptista Gyermekotthon felé, ahol a mikulásünnep alkalmából megköszöntötték a nehéz helyzetben nevelkedő fiatalokat és átadták jószívvel gyűjtött ajándékaikat.

Ilyenkor azok is segítenek, akik máskor sosem gondolták volna, hogy lesznek majd Mikulások
Fotós: Fehér Gábor / FMH