A reggeli dugóban araszolók immár két újabb prémiummárka termékeit csodálhatják, miközben autójukban unatkoznak, hiszen a Budapest, XI. Budaörsi út 225. szám alatt megnyitották a Jaguar/Land Rover márkák új központi telephelyét – látótávolságban a völgy túloldalán elhelyezkedő Lexus kereskedéstől. A British Automotive Hungary 2011-ben nyerte el a Jaguar/Land Rover márkák hazai forgalmazásának jogát, az M5-ös kivezetőn megnyitott telephely továbbra is zavartalanul várja az ügyfeleket, az importőri szervezet azonban a XI. kerületbe költözik át.

A sajtótájékoztató előtti pillanatokban még lázas munka zajlik, hiszen igazából még nincs kész a használaton kívüli telephely átépítésével létrejött szalon és márkaszerviz, a fűszőnyeget épp csak a sajtótájékoztató erejéig terítették le, hamarosan újra felszedik azt a tereprendezés befejezéséhez; a belső tér már most is készen van, december elejére már az utolsó simításokat is elvégzik a külsőn. A hatalmas méretű üvegtáblákat borító fekete fólia is ideiglenes, nem a kíváncsi pillantások ellen véd, hanem a megnyitó idején teszi lehetővé a videóvetítést.

Az utolsó simításokat végezték a szalon belsejében, amikor megérkeztem, ami azt jelenti, hogy mossák a padlót és takarítják a kiállított autókat – érdekes látvány a bejárati ajtón beáramló jéghideg levegőben gőzölgő felmosóvíz. Az eredeti szándékok szerint már a nyáron meg akarták nyitni a Jaguar/Land Rover márka második magyarországi telephelyét, de az engedélyezési eljárások elhúzódása miatt lett belőle „karácsonyi ajándék”, persze ez nem riasztja el a helyi politikát attól, hogy learassa a babérokat. Politikus is beszél, de miért, hiszen teljes egészében magántőkéből, állami támogatás nélkül megvalósult beruházásról van szó, és választások se közelednek.

Az Auto Palace Buda márkakereskedés megnyitója jelzi a Jaguar XF új generációjának hazai megérkezését is, az immár jórészt alumínium karosszériás középkategóriás alapára 10 990 000 Ft, a motorválaszték a 163 lóerős dízeltől a 380 lóerős benzinesig terjed. Jövőre várható hibrid változat érkezése, de 2016-ban lesz egy ennél fontosabb újdonsága is a Jaguar márkának, mégpedig az F-Pace szabadidő-autó megjelenése áprilisban. De az már egy másik történet…

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!