A török Karsan terve tetszik a lakosoknak. Ez még nem kötelezi semmire se a hivatalt A török Karsan terve tetszik a lakosoknak. Ez még nem kötelezi semmire se a hivatalt

Olyan nagy nevek is elkészítették a taxi-tervüket a new yorki taxi hatóság felhívására, mint a Ford vagy a Nissan, ennek ellenére amikor az emberek véleményére volt kíváncsi a hivatalos szerv, ők mégis inkább az ismeretlen török Karsant választották.

A válaszadók kétharmadának tetszett vagy egyenesen szerette a Karsan V1 formáját. Az autó egyébként panoráma üvegtetővel rendelkezik, mindkét oldalon van a tolókocsik számára a bejutást lehetővé tevő rámpája, és hibrid hajtás segít a V8-as Crown Victoriához képest alacsonyabb fogyasztás elérésében. Földgáz-üzem, vagy teljesen elektromos hajtás is könnyedén megvalósítható az autónál.

New Yorkban használni is lehet a panoráma-üvegtetőt New Yorkban használni is lehet a panoráma-üvegtetőt

A végső döntés meghozásában ugyan a hatóság figyelembe veszi majd az emberek szavazatait is, de az még nem garancia a végső sikerre. Még az idén kiválasztják az új taxit, aminek rövidesen meg kell kezdeni a sorozatgyártását – kérdés, hogy gyártási tapasztalatok hiányában milyen gyorsan tudnak készen lenni a törökök az autóval.