Mintegy 7 millió fontos beruházással létesítették a Jaguar Land Rover Classic Works nevű műhelyt Coventry-ben, kifejezetten azzal a céllal, hogy a világ útjain futó mintegy 1,5 millió veteránkorú Jaguar, Daimler, Land Rover és Range Rover autók tulajdonosainak segítsenek, illetve hogy rajongókat is megismertessék a gyár múltjával és az autókkal. Utóbbi majd szeptembertől folyik a fejenként 49 fontba kerülő, mintegy 3 órás időtartamú vezetés keretében.

Külön részleg várja majd az XJ220 tulajdonosakat, ahol az autóra specializálódott szerelők veszik gondozásba a biturbó V6-ossal szerelt autókat. A kilencvenes évekbeli autókkal még foglalkoznak, igaz, ezeknek az értéke még jellemzően nem teszi gazdaságossá a gyárban történő karbantartást vagy javítást, de a lehetőség megvan. Jelenleg mintegy 80 szerelő és mérnök dolgozik a Classic Works-nél, az év végére 120-ra nő a létszámuk.

A klasszikus szerelési és javítási munkákon kívül arra is fel van készítve a létesítmény, hogy számítógépes letapogatással és 3D tervezéssel készítsenek hiányzó alkatrészeket, ha azokat nem lehet felhajtani, ritka autóknál hasonló eljárással és szerszám készítésével új karosszériaelemek préselésére is van lehetőség.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!