Korábban már elismerte a Nissan, hogy újra készítenek egy hagyományos kompakt autót az európai piac számára, de egészen mostanáig nem lehetett tudni, mikor jön az újdonság, és milyen autóról lesz szó. Most azonban lefényképezték az első prototípust Spanyolországban.

Jó messziről készült a felvétel, és nem spóroltak az álcázással sem, azonban tisztán kivehető a képeken, hogy a világ más részein Tiida/Pulsar néven forgalmazott autóról van szó. Azonban mivel az előző, Európában csak mifelénk forgalmazott előző generáció nem bizonyult túl sikeresnek, visszatérnek majd a jól bevált Almera névhez a japánok. Mivel túlzottan nagy munkát nemjelent a fejlesztés, hiszen épp csak a helyi előírásokhoz kell igazítani az autót, illetve a dízelmotorok (várhatóan 1,5 és 1,6 liter) adaptálása a feladat, elképzelhető, hogy már a Genfi Autószalonon megismerhetjük az autót, de az is lehet, hogy őszig kell rá várnunk.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért