A startupok világában gyorsnak számít, hogy alig 3 évvel a bemutató után sikerült beindítani a Lightyear 0 elnevezésű villanyautó sorozatgyártását. A finn Valmet gyárban november 30-án készült el az első példány, és most heti 1 autót szerelnek össze, hogy a munkások rutint szerezzenek, és 2023 első negyedévében aztán beállnak a végleges, heti 18 autós gyorsaságra. A Lightyear 0-ból mindössze 946 darabot építenek, amelyekkel kifejezetten az a célja a cégnek, hogy azzal tőkét gyűjtsenek a Lightyear 2-eshez, ami már egy 30 000 eurós villanyautó lesz, és abból már nagyságrendekkel többet akarnak gyártani.

Visszatérve a Lightyear 0-hoz, annak 61,2 kWh kapacitású akkumulátora mindössze 350 kg-ot nyom, ezzel a legnagyobb energiasűrűségű telep a sorozatgyártású villanyautók között, az 1575 kg-os saját tömeg is alacsonynak számít ebben a kategóriában. Emellett még a rekordnak számítóan alacsony, Cw 0,175-ös légellenállási tényezővel is megtesznek mindent a hatékonyság javításáért.

Az autó igazi különlegessége, a karosszéria felső részén mintegy 5 m2-nyi napelem van, amelyek kedvező időjárás esetén napi több 10 km-nyi energiát tudnak termelni – földrajzi és időjárási viszonyoktól függően évi 6-11 ezer km-nyi energiát tud magának termelni az autó. Persze a spórolásnak ára van, méghozzá 250 000 euró, azaz 103 millió Ft.