Már bemutatta ugyan a BMW 3-as ActiveHybridet a gyár, annak tesztelése még nem fejeződött be. Egy tesztpilóta épp az autópályán végzett műszeres méréseket egy autóval nagy sebességgel, amikor halálos baleset áldozata lett.

Még szeptember 21-én, reggel fél tízkor történt a tragikus baleset a dingolfingi BMW gyár közelében az A92-es autópályán. A vizsgálat alapján a nagy sebességgel haladó hibrid autó elé féktávon belül kiment egy teherautó előzni, a tesztpilóta már nem tudott lelassítani időben és oldalra se tudott kitérni, autója nagy sebességgel a pótkocsi alá fúródott. Nem tudni,milyen gyorsan haladt az autó a becsapódáskor – a biztonsági elemek nem emésztették fel az ütközési energiát -, talán az autó mérőberendezéseinek kiértékelése választ adhat majd még néhány kérdésre.

A balesetet követően több órára lezárták az érintett autópálya-szakaszt. A 45 éves BMW-alkalmazotton kívül nem volt más áldozat – a kinyílt utaslégzsák miatt először azt gyanítottá a mentőegységek, hogy utas is volt az autóban, de ezt szerencsére nem bizonyult igaznak. Az anyagi kár 120 000 euró.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!