Megkezdődött a visszaszámlálás. Az első nevezési határidő lejártáig, ami augusztus 5-e volt, kilencvenkét indulót regisztráltak a szervezők, és várhatóan néhányan még az utolsó pillanatban kapnak majd észhez, vagyis pár versenyzővel még gyarapodhat a létszám.
Összesen tizennégy ország képviselteti magát az Európa-bajnokság magyar futamán, természetesen most is a csehek adják a legtöbb indulót, de sokan érkeznek Hollandiából, Franciaországból és Németországból is.

A SuperBuggyban és a Touring kategóriában öt-öt magyar áll rajthoz, míg a Buggy1600-as géposztályban három pilótának zúghat majd a ’Hajrá Magyarország!’. Szabó Krisztián vezeti ez utóbbi kategóriát, nem is kis különbséggel, tizenhét pont előnnyel áll az élen. Kárai Tamás a „kasznis kocsik” mezőnyében három pont hátránnyal jelenleg a második, és minden hazai autocross rajongó abban bízik, hogy Nyirádon visszaveszi a vezetést a Skoda Fábiával induló korábbi Európa-bajnok.

A rallycrossból többen „átruccannak”. A nyirádi pálya tulajdonosa, Révész Bálint is kedvet kapott az autocrossozáshoz, mint ahogy Mózer Attila is rajthoz áll a fekete Fábiával. Lajos Gyula tavaly a második helyen zárta a nyirádi versenyt, ezúttal hasonló eredményre törekszik, hisz kibérelte Harsányi Zoltán Mitsubishijét, amivel képes lehet a dobogós eredményre.
A SuperBuggy-k közt Ábrahám Károly az idén csupán egy futamot hagyott ki, neki jó esélye van arra, hogy ott legyen a fináléban, de nagy kérdés lesz az is, hogy mit tud letenni az asztalra a bérelt szöcskével induló Pallag-Bozsák Csaba, és a hazai bajnokságban egyre jobb eredményeket produkáló Tóth Richárd.

Augusztus 17-18., Nyirlog FIA Autocross EB- futam, NYIRÁD! Info: www.nymc.eu

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!