Még a mai autók rajongói is ismerik Sergio Scaglietti nevét, hiszen a Ferrari FF-et megelőző gran turismo, a 612-es az ő nevét viselte. Az olasz karosszériaépítés egyik meghatározó személyes 91 éves korában távozott az élők sorából.

Sergio Scaglietti apja halála után, 13 éves korában, segédként kezdett dolgozni idősebb testvére mellett, akivel 17 éves korában megalapították saját karosszériajavító vállalkozásukat, amely a Ferrari gyárával szemben helyezkedett el. Kezdetben csak karambolos autókat javítottak, Enzo Ferrari is ide hordta a sérült Ferrarikat, az ötvenes évek elején kezdtek karosszériákat készíteni.

Az ötvenes évek végén, amikor a vállakozás fejlesztéséhez hitelre volt szüksége, az egyik kezes Enzo Ferrari volt. A Scaglietti cég ekkor már rengeteg Ferrarit karosszált, nem csak saját tervek alapján, de például Pinin Farina alkotásait is megvalósította. A hatvanas években a cégét eladta a Fiat-nak, és Ferrari alkalmazott lett, a nyolcvanas közepén bekövetkezett nyugdíjazásáig irányította a karosszériaépítő részleget.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!