Egész jól szerepel még a kettővel ezelőtti E-osztály padlólemezén készülő Ssangyong Chairman, ezért most LED-es nappali menetfénnyel és akár 19 colos felnikkel modernizálták a dél-koreai  luxuslimuzint.

Az utastérben úgy javítanak a minőségérzeten, hogy még több bőrt használnak a műszerfal burkolására, illetve van egy új fekete-bézs hangulat is. Az új fejegység immár internetes hozzáférést is biztosít, illetve a jármű rendszereit is lehet innen vezérelni. Felár ellenében dupla üvegezés (hangszigetelés), körkamera is rendelhető, no meg ott van a nyújtott tengelytávolságú karosszéria, fűthető-szellőztethető multikontúr ülésekkel, minibárral, hátsó multimédia rendszerrel.

Műszakilag nem módosítottak a konstrukción, a gyengébb motorok továbbra is a Mercedes soros hathengeres benzinesei, az XGi3200 esetén egy 225 LE/320 Nm teljesítményű 3,2-es, az XGi2600-asban egy 250 LE/350 Nm teljesítményű 3,6-os dolgoznak. A csúcsmodellbe az XGi5000 kerül, amely egy 306 LE/460 Nm teljesítményű 5,0 literes V8-as. Mindegyikhez 7 fokozatú automatikus váltó csatlakozik, a hathengeresek összkerékhajtással is választhatóak. Továbbra se tervezik a Chairman exportját, a világpiacon szabadidő-autó márkaként szerepel továbbra is a Ssangyong.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!