Immár teljesen automatikus működésű tetőszerkezettel rendelkezik a Chevrolet Camaro vászontetős változata, ennek köszönhetően az utóbbi évek Opel kabrióihoz hasonlóan ennél is lehet gombnyomásra, kívülről szabaddá tenni az utasteret.

Ráadásul most nem kell a tető lenyitását követően szenvedni a tetőt takaró vászon felrakásával, hiszen egy kemény fedél borul automatikusan az összehajtogatott vászon fölé. További előnye ennek a megoldásnak, hogy nincs menet közben extra zaj a kavargó szélben lobogó takaró miatt. Többrétegű, hang- és hőszigetelő betéttel is ellátott a vászontető már alaphelyzetben is, aminek hála évszaktól függetlenül lehet élvezni az autó vezetését.

Az új generációs Camaro fejlesztésekor már kezdettől fogva számoltak a tető nélküli változattal, így ha nehezebb is, mint a kupé, de ugyanolyan merev karosszériát ígérnek – az elődhöz képest pedig 91 kg-mal csökkent a saját tömeg. Nem említik a sajtóközleményben, de valószínűleg a kupé összes erőforrása választható lesz majd a vászontetős karosszériával is, tehát a 2,0 literes, 275 lóerős négyhengeres is. Noha az első fényképek már itt vannak, csak 2016 elején kezdik meg az újdonság forgalmazását az Egyesült Államokban, Európában erre még van fél évet rá kell számolni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!