Világszerte 8 helyszínen kétezer alkalmazottja van a Nio nevű startup autógyártónak, a munkásságuk eddigi egyedüli eredménye az EP9-es elnevezésű prototípus, amely 1 megawatt, azaz 1360 lóerő teljesítményű elektromos szuperautó. Állítják, hogy sorozatban fogják ezt készíteni, de azt még nem tudják megmondani, mikor kerül sor erre.

Addig is igyekeznek nevet szerezni az autónak, hiszen az 1 megawatt teljesítmény, a 7,1 másodpercig tartó 0-200 km/h gyorsulás és a 313 km/h-s végsebesség ígérete, vagy az ígért 427 km-es hatótávolság úgy tűnik, nem elég.

Október 12-én a Nürburgring Nordschleifén futott egy 7:05.12-es körrekordot a sorozatgyártásúnak mondott EP9-es, most pedig a Circuit of the Americas pályán ment egy rekordnak számító 2:11.30-at. Ezt követően pedig vezető nélkül is kiküldték a pályára az autót, a robot pedig szintén rekordot állított fel a maga 2:40.33-as köridejével – ez alatt volt, hogy 257 km/h-s sebességgel haladt a gép.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!