A barcelonai Mobile World Congressen jelentette be a Seat, hogy Metropolis:Lab néven egy olyan fejlesztőirodát nyit a város központjában, ahol olyan mérnökök dolgoznak majd, akik kifejezetten az új kommunikációs szolgáltatásokat keresik, fejlesztik, adaptálják. Kezdetben 23.an dolgoznak az irodában, de rövid időn belül 50-re nő a létszámuk. Az iroda a Barcelona TechCcity nevű központon belül működik, ahol mintegy ezren dolgoznak, az ő közlekedésüket egy 10 autós eMii flottával könnyítik meg.

A Volkswagen e-up! seatos megjelenéssel ellátott változatáról van szó, ennek megfelelően 82 LE/210 Nm teljesítményű a hajtómotor és 17,4 kWh kapacitású a lítium-ion akkumulátor, ami 160 km-es hatótávolságot biztosít ideális körülmények között. Ebben a villanyautóban már működnek majd az olyan szolgáltatások és alkalmazások, amelyek hamarosan a Seat egyéb autóiban is elérhetőek lesznek, úgymint az útvonalat megjegyző navigáció, amely a forgalom ismeretében automatikusan javasol könnyebben járható irányt anélkül, hogy címbeadással vesződne a sofőr induláskor. A Seat első, bárki számára megvásárolható villanyautója az új Arona nevű kis kategóriás szabadidő-autó alapján készül majd, jövőre várható a bemutatása.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!