Folyamatosan bővül az autókon belül az LCD kijelzők felhasználása, a sorozatok emelkedésével egyre olcsóbbak ezek a kijelzők, és egyre több helyen használják azokat, újabban már egyre többször helyettesítik a hagyományos műszereket is monitorral.

További jelentős lökést ad ennek az iparágnak, hogy többszöri halasztás után az Egyesült Államokban törvénybe foglalták, hogy 2014-től kötelező lesz minden eladott új személyautóban tolatókamerát beépíteni. Ez azt jelenti, hogy a következő három-négy év során folyamatosan 15-23 százalékkal fog bővülni az autóba épített LCD-k piaca, a kaliforniai IHS felmérése szerint 2016-ban már 117 millió darabot gyártanak majd – ez 89 százalékos növekedés a 2012-es helyzethez képest. A jelentős bővülés miatt várhatóan új szereplők is megjelennek majd ebben a piaci szegmensben. Elsősorban a belső tükörbe rejtett tolatókamerák térnyerésére számítanak az elemzők, mivel a nagy központi kijelzős rádiók/navigációk továbbra is feláras felszerelések maradnak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért