A Zender csapata nem elégedett meg a megszokott Abarth 500 tuninggal, alaposan átépítette a csöppség karosszériáját. Első pillantásra ugyan csak egyszerű karosszériakészletnek tűnhet az átalakítás, a valójában sokkal több minden történt a Zender Abarth 500 Corsa Stradale esetén.

Például flip-frontra alakították át a kocsi elejét, azaz egy darabban előrehajtható az orr nagy része, ami inkább látványos, semmint a szerelést megkönnyítő megoldás. Mindez azért, mert így sokkal egyszerűbb volt elkészíteni a karbon orrot, hiszen a sok különböző karosszériaelem helyett csak egyet kellett kisütni. A további látványos spoilerek és a kerékjárat-szélesítések is karbonból vannak.

A sportfutómű nagyjából semlegesíti a 18 colos felnikre szerelt, 215/35 ZR18-as abroncsok okozta magasság-növekedést. Az utastérben kontrasztos varrással feldobott kétszínű bőrkárpit borít mindent, sportülések és rozsdamentes acél pedálok teszik teljessé a képet. Az 1,4 literes turbómotor teljesítményét 240 lóerőre növelte a Zender, ami 6,5 másodperces 100-as, 24,7 másodperces 200-as sprintet és 232 km/órás végsebességet tesz elérhetővé. Nem fog sorozatban készülni a Zender Abarth 500 Corsa Stradale, de természetesen bármely kedves és fizetőképes ügyfél kívánságát megvalósítják.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!