A Peugeotnak 1850 óta eddig tíz logója volt, melyek fő motívuma a kezdetektől fogva a márka oroszlánja. Tegnap bemutatkozott a tizenegyedik változat, amely minden eddiginél karakteresebb, minőségibb, elegánsabb. Megalkotója a Peugeot Design Lab, azaz a Peugeot Global Brand Design központi csapata. A jelenlegi logó 2010 óta használatos, időszerű megújulása méltó módon koronázza meg a márka feljebb pozícionálásának évek óta tartó folyamatát. Az elmúlt 10 év során a Peugeot teljes modellskálája megújult, ezt követi most, a fejlődéssel tökéletes összhangban, a logó megújulása. A csillagok együttállása is adott ehhez a változáshoz: 2021 elején az új PEUGEOT 308 érkezésével indul az új modellkínálat bevezetése, hamarosan elindul a márka új honlapja, nemrégiben pedig megszületett a Stellantis csoport.

A Peugeot történelme során számtalan forradalomnak volt már részese: ipari és technológiai forradalomnak, politikai és társadalmi változásoknak, digitális átalakulásnak, legutóbb pedig a környezetvédelmi kihívások teremtette új helyzetnek. Az alternatív meghajtási megoldások, a károsanyag-kibocsátástól mentes autózás, a fenntartható jövő a márka stratégiájának kiemelt pontjai. Az elmúlt 10 év során a márka hihetetlen munkával a teljes modellkínálatot megújította, egyben magasabb minőségi szintre emelte. Az eredmény nem is maradt el: a sikert két „International Van of the Year” cím (2019-ben a Partner, 2021-ben pedig az e-Expert) és három európai „Car Of The Year” díj (2014-ben a 308, 2017-ben a 3008, 2020-ban pedig a 208) fémjelzi. Ezen felül pedig érkeznek az elektromos meghajtások a teljes modellskálán, a személygépkocsiknál éppúgy, mint a haszongépjárműveknél.

Új betűtípus fejezi ki mindazt, amit a Peugeot a múltban alkotott, amit a jelenben alkot és amit a jövőben alkotni fog. Az új logó azt az oroszlánt ábrázolja, amely a kezdetektől fogva megszemélyesíti a márkát. A Peugeot örök értékeit hordozza és emeli büszkén a magasba. Ez a logó a jövőnek készült. Pontosan ez az új, pajzs alakú címer rendeltetése: egyedi, időtlen, univerzális és kultúrákon átívelő. A címerpajzs mindig és mindenhol hordozója jelképeit ábrázolja, mintegy azonosítja őt. Megkülönböztető jelzés, a valahová tartozás, az azonosulás szimbóluma. A presztízs, a biztonság, az időtállóság, a vérvonal szinonimája. Az új logóval és az új grafikai univerzummal a Peugeot összeköti történelmet a hipermodernitás korával. Az új címerpajzs a Peugeot számára új világok meghódítását is jelenti, a nemzetközi márkává való válás felgyorsítását, a francia stílus és szakértelem, tágabb értelemben pedig a francia életmód szélesebb körű megismertetését.

A weboldal a jövőben átalakul, az egyszerű, hatékony, intuitív, látványos, dinamikus és „business oriented” felület a legújabb elvárásoknak megfelelően könnyíti meg a keresett modellel kapcsolatos információszerzést, konfigurálást, az autó kiválasztását. A Peugeot-val online együtt töltött idő nemcsak hasznos és hatékony, de egyúttal kellemes és minőségi is. A márkakereskedés pedig a személyes tapasztalat még érzékletesebb, még látványosabb, még informatívabb helyszínévé válik. A cél az, hogy az ügyfél konkrétan megélje, szinte a bőrén érezze az elektromos átállást, új közlekedési megoldásokkal, új technológiákkal találkozzon. A Peugeot-val személyesen eltöltött idő a jövőt mutatja meg, ily módon kiemelkedően minőségi. Így egészítik ki egymást a márkakereskedések és a márka honlapja, és így válik értékessé a Peugeot-val együtt töltött idő.

Az optimista hangvételű nemzetközi kommunikációs kampány a Peugeot meglévő ügyfeleihez szól – és azokhoz is, akik még nem azok. A márka új, univerzális dimenziót ragad meg: az időt. Ezért emeli ki a kampányban „korunk oroszlánjait”, minden korból, minden kultúrából és minden földrészről. „Korunk oroszlánjai” nem a pénzt vagy a hatalmat hajszolják, sokkal inkább a minőségi időt szeretnék megteremteni maguknak. A LIONS OF OUR TIME kampánnyal a Peugeot világszerte arra invitálja a fogyasztókat, hogy vegyék vissza a kontrollt legértékesebb kincsük, az idejük felett. Tegyék idejüket minőségivé, gazdagabbá, tartalmasabbá. Innovatív, prémium megoldásokat nyújtó tömeggyártó márkaként a Peugeot olyan pillanatokkal, percekkel, órákkal ajándékozza meg az embert, amelyek nem maradnak meg a rutinok szintjén – teljék ez az idő online, az autóban vagy a márkakereskedésben. A Peugeot univerzuma ugyanakkor nem korlátozódik a márkakereskedésekre vagy a honlapra: a márka új, egyszerű, vonzó és kiváló minőségű lifestyle termékkínálattal is jelentkezik: ruházati termékek, bőráruk, kiegészítők, elektronikai cikkek, konyhai eszközök, papíráru, csomagolás, makettek is szerepelnek a palettán – a teljes Peugeot univerzum a márka új arculatába öltözik. Az új logó olyan ökoszisztémát szimbolizál, amely nem csupán az arculati elemekre szorítkozik. A változás jóval mélyebb ennél: új attitűdöt, új öntudatot, új életstílust jelent.