Hamarosan aktuális lesz már a BMW kínálatát megkoronázó 7-es sorozat leváltása, és ehhez épp időben jött a Future Luxury, azaz jövőbeli luxus elnevezésű tanulmány, amelyet a Pekingi Autószalonon lepleztek le.

A legmeglepőbb az, hogy nem az aktuális formavilágot vették alapul, hanem a tavaly bemutatott, a Pininfarina által megtervezett Gran Lusso V12 Coupe karcsúbb megjelenését vették alapul a hatalmas méretű luxuslimuzinhoz. Akkorára növelték a veséket, hogy nem is maradt nagyon hely más légbeömlőnek az orron, a fényszórók két apró csíkká szűkültek a LED-es technikának köszönhetően.

A belső tér legnagyobb újdonsága, hogy a középső nagy kijelzőt közelebb hozták a sofőrhöz, és az már érintéssel is vezérelhető; az előválasztókar mögött azért ott látjuk az iDrive-ra utaló kezelőszervet. Hogy az első utas ne érezze magát másodlagosnak, ő is kapott egy külön kijelzőt a szélvédő tövében. A műszerfalat egyébként közelebb hozták az utasokhoz, az eddig jellemző távolságtartó elegancia helyett karnyújtásnyira van a fa és bőr belső.

Még messze van az új BMW 7-es bemutatkozása, ennek megfelelően a technikát nem is részletezik, de azért néhány dolgot kiemeltek. Lézer-lámpák világítják be az utat, a fel-a-fejjel kijelző nem csak egy apró ablakban jeleníti meg az információkat, hanem az egész szélvédő felületét használni tudja, a hátsó lámpáknál OLED-eket használtak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!