Egy török cég mindent megtesz annak érdekében, hogy a robotautó fogalmát ne korlátozhassuk a saját magát vezetni képes járműre. A Letrons nevű cég ugyanis BMW típusok alapján készít az eredeti Transformers játékokra megszólalásig (épp csak annyira, hogy ne legyen szerzői jogi per) hasonlító robotokat.
letrons2
Ahogy a Letrons által az internetre feltett filmeket elnézi az ember, nyilvánvaló, hogy csak a korábbi 3-as kupé alapú autórobottal készültek még csak el, a többi a számítógépes grafikának köszönhetően kel csak életre. Látványosságnak szánják a konstrukciókat, ezért is van lehetőség lapostévé, hangszórók és ködgép elhelyezésére is – utóbbit a piros BMW 3-as kupénál a „lábak” között helyezték el, ezért tűnik úgy a dolog, mintha a néző képébe szellentene az alkotás.
https://www.youtube.com/watch?v=pwtwn-RDJ1c
De a robot funkción se spórolnak, hiszen több testrész – a fej, a karok és az ujjak – is képesek mozogni, rádiós kapcsolat segítségével pedig egy távolabb lévő operátornak köszönhetően tud „beszélgetni” is a Letrons alkotása. Állítólag pofonegyszerű a vezérlés, csak wifi kapcsolat és egy megfelelő alkalmazással ellátott kütyü kell hozzá.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!