A Bowmore Islay Single Malt Scothc Whisky és az Aston Martin együttműködésében készül a Black Bowmore DB5 1964 nevű whisky, amelyet valódi DB5-ös dugattyúból készített üvegekbe palackoznak. Összesen 27 palackot készítenek, ezek közül 25-öt értékesítenek, egyenként 50 ezer font, azaz 19 millió Ft-os áron.

A 240 éves múltra visszatekintő italgyártó számára kulcsfontosságú volt az 1964-es év, ekkor cserélték le a szénnel fűtött bojlerüket egy gőzzel fűtött darabra, amely november 5-én készítette az első Black Bowmore whiskyt. Az Aston Martin autómárka számára azért fontos 1964, mert a filmproducerek a DB5-öst választották James Bond titkosügynök autójának. A Black bowmore DB5 1964 elnevezésű ital palackját az 50 éves múltra visszatekintő londoni Glasstorm üvegmanufaltúra készíti, egy-egy darab elkészítése egy hétbe telik. Az italt kézzel készített dobozban adják majd át vásárlójának, a borjúbőr-borítású doboz bronz zárat kap.

Mivel kevesek kiváltsága lesz az ital kipróbálása, a sajtóközleményben leírják az élményt is.
A szemnek: mély obszidián fekete.
Az orrnak: egzotikus gyümölcsök és karamell rétegek. Ahogy az idő múlik, lágy dohányfüst, narancsaroma és gazdag fekete cseresznye jönnek előtérbe.
Íz: a mangó, a maracuja és az akácméz intenzív aromája összefonódik a kávé és a dohányfüst kombinációjával.
Utóíz: csodálatosan hosszú és dekadens befejezés trópusi gyümölcsökkel és fűszernövényekkel aromájával.