Nem a kereskedőkön keresztül, hanem on-line regisztrációval lehetett jelentkezni a Nissan elektromos autójának, az Európában Év Autója címet elnyert Leaf-nek a megvásárlására. Húszezer megrendelést kaptak az Egyesült Államokból, ehhez képest decemberben 19 autót adtak át.

Nagyon várják már a vásárlók, a Nissan azonban biztosra akar menni, ezért nem szállítja a Leaf-eket az USA-ba Nagyon várják már a vásárlók, a Nissan azonban biztosra akar menni, ezért nem szállítja a Leaf-eket az USA-ba

Az a baj, hogy a Nissan biztosra akar menni, és még a legapróbb hibát is el akarja kerülni a világ első, nagy sorozatban gyártott elektromos autójánál. Ezért egész egyszerűen nem hajózták még be az USA-nak szánt példányokat. A gyár szerint nem jelentős azoknak a száma, akik a késlekedés miatt visszaléptek a vásárlástól, bár lehet, hogy a számuk rohamosan emelkedni fog, mivel saját bevallás szerint 4-5 hónap még kell ahhoz, hogy az értékesítés a terveknek megfelelően menjen. Nagyjából egy év múlva lesz majd a termelés azon a szinten, hogy megkezdődjön a Leaf hagyományos, márkakereskedőn keresztül történő értékesítése.