A profitmaximalizálásnak meglehetősen furcsa útját választotta a Ferrari, mégpedig állandó, hetente történő telefonbeszélgetésekkel próbálják rávenni az értékesítők a 458 Speciale megrendelőket arra, hogy válasszanak még több extrát, vagy nem kapják meg autóikat.

Arról van szó, hogy a márkakereskedőket nem nagyon érdekli, hogy a kedves megrendelő letett az asztalra előlegként 20 000 fontot (7,7 millió Ft) egy Ferrari 458 Speciale-ért, azt mondják, hogy ha olyan megrendelő jön, aki jobban felextrázott autót választ, akkor azt fogják előnyben részesíteni. De ez nem minden, olyan ügyfél is van, akit meg folyamatosan azért hívogatnak, hogy van olyan ügyfél, aki szívesen átvenné az általa megrendelt autót. Ez utóbbi, mármint hogy spekulánsok leadták a megrendeléseket, majd azokat még az autó véglegesítése (felextrázása) előtt értékesítették, eddig is megvolt. Most az jelenti a problémát, hogy a Ferrari a kis motoroknál várhatóan jövőre turbófeltöltésre áll át, ennek megfelelően a 458 Speciale lesz az utolsó, szívó-középmotoros nagy teljesítményű modelljük. A megszokott piaci trendekkel ellentétben várhatóan amint egy Ferrari 458 Speciale tulajdonosához kerül, rögtön többet fog érni újkori áránál (208 090 font, azaz 80,3 millió Ft az indulóár Nagy-Britanniában), és ez csak tovább fog növekedni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!