Tulajdonképpen nincs meglepetés, tavaly mutatta be a Lamborghini az alaposan felfrissített Aventador S Coupe-t, és mostantól rendelhető ez a friss megjelenés és technika a kivehető tetővel is. A vezetési élményt növelik a két darabból álló karbon tető, amelyek mindössze 6 kg tömegűek, és a kocsi elejében alakítottak ki megfelelő tartókat ezek szállítására.

Természetesen erre az alkatrészre is kiterjed az Ad Personam nevű, az egyedi igényeket teljesítő program, fényes fekete, matt karbon, fényes karbon finis is kérhető. Gombnyomásra leengedhető az ülések közötti ablak, ilyenkor ugyan kicsit huzatosabb lesz az utastér, de sokkal több hang jut el a V12-es szívómotortól az utasokig.

Az extra merevítések miatt összesen 50 kg-mal magasabb a Lamborghini Aventador S Roadster tömege a kupénál, míg a 6,5 literes lökettérfogatú, 740 LE/690 Nm teljesítményű erőforráshoz nem nyúltak. Az 1625 kg száraz tömegű autó 3,0 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-s sebességre, a csúcs 350 km/h. Az összkerék-kormányzásnak köszönhetően sokkal nagyobb kanyarsebességeket lehet elérni a friss változattal, és még a menetstabilizálót is áthangolták ennek érdekében. Európában 313 666 eurós alapáron kínálják a Lamborghini Aventador S Roadstert.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!