A GT Academy programjával a Nissan már egy ideje keresi/támogatja a tehetséges  autóversenyzőket, most pedig elkészítette azt a versenyautót, amellyel kanadai fiatalok versenyzői ambícióit tudja kielégíteni. A Nissan Micra versenyautó ára versenykész állapotban mindössze 4,25 millió Ft-nak megfelelő 19 998 kanadai dollár. Ráadásul az utcai autó alkatrészeivel lehet intézni a karbantartást.

Épp csak a legszükségesebb mértékben nyúltak hozzá az autóhoz, az 1,6 literes, 109 lóerős motorhoz és az 5 fokozatú, kézi kapcsolású váltóhoz se nyúltak. Meglehetősen egyszerű módon készül a versenyautó: a felfüggesztést Nismo elemekkel tették keményebbé, ezen felül sportkipufogó és puhább fékbetétek jelentik a változtatásokat. No meg a Pirelli slick abroncsok.

Az utastérből kipakolták a felesleges dolgokat, a helyükre pedig egy bukókeret költözött, ezen felül homológ versenyülés, ötpontos biztonsági öv és tűzoltórendszer vigyáz a sofőrre. Jövőre indul útjára a Micra Cup bajnokság, ahol ezekkel az autókkal lehet majd versenyezni, a Nissan úgy számol, 25 induló lesz majd az első évben. Összesen öt versenyhétvége lesz majd, 30 perc edzés, 30 perc időmérő és kétszer 30 perc verseny lesz a napirenden.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!