A Guangzhoui Autószalonon a Toyota bejelentette, hogy jövő ilyenkor prezentálja a szakmának és a nagyközönségnek legújabb autómárkáját, amelynek a neve kínaiul Lingzhi, angolul Leahed. Utóbbi a Leap Ahead (ugrás előre) angol kifejezésből származik, és kifejezetten az elektromos autókra vágyakozó kínai fiatalokat próbálja megszólítani.

A 2013-as Sanghaji Autószalonon volt kiállítva az első Leahead prototípus, amelynek a képét a mostani sajtótájékoztatón is használták, azonban nem ezzel a kis méretű szabadidő-autóval indul majd Kína-hódító útjára a márka, hanem egy akkumulátoros-elektromos Yaris-szal. Nem csak egy autót, de egy egész új szolgáltatáscsomagot is kapnak majd a Leahead vásárlók, a szervizbejelentkezést okostelefon-alkalmazással oldhatják majd meg, az autóba épített fejegység képes lesz majd együttműködni mindenféle kütyüvel. A vételár 150 000 jüan (5,8 millió Ft) alatt lesz, a teljesítményről vagy a hatótávolságról még nincsenek információk.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!