Noha a Toyota kínálatában igazi terepjáró is akad, a Rav4-es szabadidő-autó vásárlói közül is sokan akarják elhagyni az épített környezetet. Nekik készítette el a gyár az Adventure változatot, amelynél megnövelik a hasmagasságot, alapáron adják a feláras vontatási csomagot (nagyobb vízhűtő, motor- és váltóolaj hűtő), az elsőkerékhajtású változatnál mechanikus önzáró differenciálművet adnak, és természetesen elérhető az összkerékhajtás is.

A kerékjáratokat kiszélesítik, hogy a 18-as felnikre szerelt 235/55-ös abroncsok elférjenek, fekete alsó védőburkolatot kap a karosszéria, amelyet mindössze öt színben lehet választani, köztük az itt debütáló és a fotókon látható Ruby Flare Pearl árnyalat. Az utastérben egyedi dekorbetéteket, bőr váltógombot, küszöbvédő burkolatot és a csomagtérben egy 120 V/100 W teljesítményű elektromos csatlakozást helyeznek el a Toyota Rav4 Adventure esetén, noha a Chicagói Autószalonon leplezték le az új modellváltozatot, a forgalmazás csak szeptemberben indul – Észak-Amerikában, egyelőre nincs arról szó, hogy Európában is megjelenne ez a modellváltozat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!