Az Észak-Amerikában forgalmazott Honda Odyssey egyterűnél súlyos hibát fedeztek fel, a 2006 augusztus 8. 2008 szeptember 9. között gyártott példányoknál a Vehicle Safety Assist (radarral figyelő és elméletileg elkerülhetetlen ütközés esetén a féket automatikusan aktiváló pre-crash) rendszernél a nem megfelelő hardver-alkatrészek és szoftver miatt elképzelhető, hogy az autó úgy aktiválja teljes erővel a fékeket, hogy közben nem gyullad fel a féklámpa, ami igen jó eséllyel ráfutásos balesetet eredményez.

A Honda már tudja a probléma megoldását, ami az egyik alkatrész cseréje, azonban egészen biztos, hogy jövő tavaszig nem lesz képes biztosítani ezek cseréjét. Ezért a Honda egyelőre arra kéri az érintett 344 187 darab Odyssey sofőrjét, hogy hamarosan megkapják azt a levelet, amelyben leírják nekik, hogyan kerülhetik el a hirtelen, akaratlan fékezést – ami minden bizonnyal a pre-crash rendszer deaktiválását jelenti. Kérdés, hány olyan ügyfél lesz, aki a javítás mellett majd kártérítést is kér majd a gyártól…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!