2015-ben alapította meg a Shadong Kingold Automobile Co. nevű céget a Kissun Auto nevű cég, de csak 2016 tavaszán kapta meg az autógyártási jogot a pekingi kormányzattól, ekkor kezdték építeni az évi 200 ezer autós kapacitású üzemüket. Elektromos autókat fognak készíteni Sinogold márkanéven, illetve a Kissun cég is megkapja majd a termékeket – csak a márkajelzések lesznek eltérőek.

Az első autójuk a K01 elnevezésű egyterű lesz, ami szinte tökéletes mása a Citroën Grand C4 Picasso-nak. Azon kívül, hogy az orr és a far megjelenését kis mértékben módosítják, és pár centivel nagyobb méretű a kínai autó (tengelytáv +4,5 centi), a legnagyobb eltérést az jelenti, hogy a Sinogold K01-es csak 160 lóerős villanymotorral lesz megvásárolható. Mindössze annyit tudunk a részletekről, hogy 150 km/h a csúcssebesség, a hatótávolság nem ismert. Később egy audis megjelenésű kis szedánnal és egy szabadidő-autóval is bővül majd a Sinogold választéka.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!