Épp csak bemutatkozott a Genfi Autószalonon a Suzuki Swift legújabb generációja az európai közönség számára, máris itt az első gyárilag tuningolt autó, az olasz forgalmazó által készített Web limitált széria. Mindössze 10 példányt készítenek belőle, közös jellemzőjük a mattfekete színű tető, egyébként a színskála összes darabja reprezentálva van.

Ahogy a név is mutatja, az interneten lehet jelentkezni a 16 900 euróba kerülő autókra, amelyeknél a kétszínűség mellett a krómozott tükörházak, ködlámpa-keretek és szürke tetőspoiler teszi különlegessé a megjelenést. A csúcsfelszereltség minden sajátjával – LED-es fényszórók, 16 colos esztergált felületű könnyűfém felnik, távolságtartó tempomat, tolatókamera, stb. – rendelkezik a Suzuki Swift Web, amelynek utasterében a fekete-fehér színkontraszt a meghatározó.

A motortérben a csúcs-erőforrás, az Európában 112 lóerős 1,0 literes turbómotort az SHVS nevű kisegítő hibrid hajtással együtt található, és ez 5 fokozatú, kézi kapcsolású váltón keresztül hajtja az első kerekeket. Összkerékhajtás csak az 1,2-es benzineshez (az SHVS-hez is) rendelhető.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!