Az új Minit választotta ki a BMW konszern arra, hogy ott alkalmazzák először az új fejlesztésű, háromhengeres dízelmotort. Azonban némi porszem került a gépezetbe, a gyár utasította a kereskedőket, hogy a már megrendelt és esetenként már leszállított, de még át nem adott autókat tartsák vissza.

A mérnökök figyeltek fel egy rendellenes zajra, ami miatt a háromhengeres dízellel szerelt Minik forgalmazását leállították három hónapra – vagy amíg meg nem találják a megoldást. A problémát az a kiegyenlítő tengely okozza, amely a vibrációkat hivatott csökkenteni. A zaj forrásának beazonosítása és a probléma megoldása még folyamatban van. A gyár szerint nem az autó biztonságát befolyásoló problémáról van szó, épp ezért hagyják, hogy a kereskedések tovább használják bemutató autóikat – igaz, ezek használatát 2500 km-ben maximálták. A Mini természetesen nagyon sajnálja a helyzetet, és a maga részéről mindent megtesz annak érdekében, hogy kompenzálja az (autójukra hiába váró) ügyfeleit.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!