Nem alhatnak nyugodtan a Porsche Panamera és Cayenne tulajdonosok mostanság, mivel a marihuána-termesztők rájöttek arra, hogy az autók xenon fényszórója kifejezetten jó a növények termesztéséhez – és könnyű őket ellopni, mivel csavarozás nélkül rögzítik azokat.

Az összeszerelés megkönnyítésére találta ki a Porsche, hogy legújabb autóinál nem csavarozással, hanem egyszerűen pattintással rögzíti a fényszórókat. Miután az ember tudja, hol vannak a fülek, tényleg egy perc az egész (biztonsági kamera is rögzített egy lopást Amszterdamban), és a tolvaj máris távozik a több ezer euró értékű fényforrásokkal.

Hollandiában korábban is előszeretettel loptak marihuána termesztők xenon lámpákat, de amióta rájöttek a Porsche trükkjére, azóta ezt a márkát favorizálják – egy hét alatt húsz darab Panamera és Cayenne első fényszóróját lovasították meg. A drogtermesztők azért kedvelik a xenon lámpákat, mert azok fénye ideális a növénytermesztéshez, nagy hőt ad le, és ehhez képest alacsony az energiaigénye. A mostani autókkal már nem tud semmit se tenni a Porsche, de azt ígérték, a következő generációs autóknál visszatérnek a csavaros rögzítéshez.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!