A sportos formatervezésű olasz luxusjárművet a németországi Fuldában gyártott Goodyear Eagle F1 GS-D3 EMT gumiabroncsokkal szerelik majd fel. A V8-as motorral hajtott autó végsebessége 275 km/h. Az abroncsokat a Goodyear Luxemburgban található Colmar Berg-i kutató-fejlesztő központjában fejlesztették ki. A gépkocsit 19 collos gumiabroncsokkal látják el, előre 245/40ZR, hátulra 285/35ZR méretűek kerülnek. A ZR jelölés a 240 km/h feletti sebességre alkalmas gumiabroncsokat jelöli.

Jean-Jacques Wiroth, a Goodyear európai divíziójának autóipari beszállításokért felelős igazgatója szerint ”a Maserati választása a Goodyear defektmentes technológiájába vetett kiemelt bizalmának jele. Ez egy rendkívül nagyteljesítményű gépkocsi, amely a lehető legjobb kezelhetőséget követeli meg, a defektmentes gumiabroncsok által nyújtott biztonságból és kényelemből fakadó előnyökkel együtt.” “Ez a bejelentés két első helyezést is magáénak tudhat. Ez az első alkalom, amikor a Goodyear a Maserati számára gyárt abroncsokat, illetve az első alkalom, amikor a Maserati defektmentes gumiabroncsokat választott az egyik modelljéhez.”

A Goodyear 1992 óta gyártja defektmentes, úgynevezett EMT (Megnövelt Mozgásképességű Technológiájú) gumiabroncsait, amelyek hagyományos kerekekre szerelhetőek. Az azóta továbbfejlesztett defektmentes technológia lényege, hogy a gumiabroncsok különleges módon megerősített oldalfallal készülnek, amelyek akkor is stabilitást adnak, amikor a gumiabroncsokból már teljesen elszökött a légnyomás. Az ilyen abronccsal szerelt gépkocsik defekt után is megőrzik kormányozhatóságukat, és legfeljebb 80 km/h-s sebességgel autózva akár 200 kilométert is megtehetnek.