Az első tanulmány Kínában mutatkozott be Authentics néven, de az álcázatlan képeket már Indiában készítették a Suzuki új kompakt szedánjáról, amelynek a megjelenését aztán megint Kínában védték le. Most megint itt járunk, lényegében az új modell sorozatgyártású változatát ismerhettük meg Alivio tanulmányként a Pekingi Autószalonon.

Itt is van azért bőven króm meg csillogás, no és az elengedhetetlen metálbarna szín, de ez mind csupa olyan részlet, ami a csúcs-felszereltségű utcai autókon is rajta lesz – beleértve a sokküllős, 17 colos könnyűfém felniket is. Az Alivio karosszériájának hossza 4545 mm, a szélesség 1730 mm, a magassága pedig 1475 mm – utóbbit leszámítva, ami 7,5 centivel centivel marad el az SX4 Sedantól, azzal egyező méretű (h: 4,5 méter, sz: 1,73 m) autóról van szó.

A motortérben az SX4 S-Crossból már ismert 1,6 literes benzinmotor dolgozik, ezzel kapcsolatban a legnagyobb újdonság, hogy a kínai piac kedvéért fejlesztettek hozzá egy hatfokozatú, automatikus váltót, nem a nálunk is kínált fokozatmentes automatát adják.

Valószínűleg azért nem nevezik sorozatgyártású autónak a Suzuki Alivio-t, mert az csak később, várhatóan az év végétől lesz majd megvásárolható, mint a vele azonos, indiai gyártású Maruti Suzuki Ciaz. Utóbbi júliusban már a kereskedésekben lesz, pár héten belül hivatalosan is megismerhetjük majd. A kínai változat belsejét egyébként sötét ablakokkal titkolja a Suzuki, pedig a kémfotók szerint azzal is már elkészültek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!