Eredetileg csak a BMW Z4 Zagato Coupe megalkotásárról volt szó, de aztán úgy döntöttek, hogy elkészítik az autó nyitott változatát is. Mindössze hat hét alatt hozták össze a működőképes prototípust, amelyet a Pebble Beach Concours dElegance-on mutattak be.

A lehető legtöbbet megőrizték a Zagato Coupe karosszériájából, de teljesen új hátsó részt kellett készíteni, mert a hiányzó tető miatt sokkal alacsonyabb hátsó sárvédőket gyártottak. A BMW roadster műanyagtetejével ellentétben vászontetőt kapott a Zagato roadster, az olasz cég jellegzetességének számító „doppia gobba” azaz dupla púpos kialakítás ezúttal a tetődoboz takaróján figyelhető meg.

Színváltós fényezést kapott az autó, az ezüsttől a sötétszürkéig terjed a paletta attól függően, hogyan éri a napfény a karosszériát. Az utastérben formailag nem, szín tekintetében történt változás a kupéhoz képest, rengeteg barna színű bőrt használtak fel, még a bukókeretet is bevonták ezzel. Továbbra sincs hivatalos információ arról, hogy a BMW akar-e legalább egy kis szériás Z4 Zagato modellt gyártani, de ezt szinte biztosra veszik a Zagato-közeli források.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!